Elnöki bevezető

Geológus, gépgyártástechnológus, mérnökközgazda, majd közgazdasági doktorátus az eredeti iskolai végzettsége. Az orvosi egyetemre nem járt, de az Istenhegyi Magánklinika Zrt. a nevét fémjelző Rudas Holding (Mutex csoport) szakmai zászlóshajója lett. Az idegenforgalmat is autodidakta módon ismerte meg a két ausztriai szállodájukon keresztül. Ezeket a vállalatokat 13 éven át a nagyobbik lánya Tímea és férje vezette. A diplomavédés után 8 éven keresztül egy állami bányászvállalat ifjú mérnökeként dolgozott. Ebből 2 évet a Ruhr-vidéki szénbányákban, állami vállalat kiküldött üzemvezetőjeként. A 80-as évek közepétől már német, majd osztrák cégek, magyar vállalatainál töltött be vezető beosztást, míg 1988-89 megalapította a Mutex Csoportot (Rudas Holding), melynek ausztriai lába is a családi vállalat tagja, a Lab-Com GmbH. A cégcsoport a magánklinika mellett ingatlanokat üzemeltet, fejleszt és a Wolfgangsee mellett saját hotelt működtet. A családi vállalatok érdek- és értékképviseletének elvét több, mint tíz éve tekinti non-profit feladatának, így alapítása óta a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének Elnöke.
Image

Kerekasztal beszélgetés 1.

Szociológus, közgazdász, a politikatudomány doktora (PhD). 1999-2000 között elemzőként dolgozott a Gazdasági Minisztériumban, majd 2003 és 2006 között a Nemzeti Fejlesztési Hivatal Elemző, Értékelő, Modellező Főosztályát vezette. 2010-2012 között a Nemzetgazdasági Minisztérium Parlamenti és Gazdaságstratégiai Államtitkárság stratégiaalkotási és elemzési tevékenységét irányította. A HÉTFA Kutatóintézet alapítója, számos a versenyképességgel, a hazai kapitalizmus működésével foglalkozó tudományos közlemény szerzője. Az Összkép Magazin főszerkesztője volt, Helyettes Államtitkári kinevezéséig. Rendszeresen tanít a Budapesti Corvinus Egyetem szakkollégiumaiban. 2012 óta a Rajk László Szakkollégium állandó tanára, 2016-tól a Széchenyi Szakkollégium Patrónus tanára. 2018 óta az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért felelős Helyettes államtitkára, ahol a fő hangsúly a hazai KKV-k fejlesztésén van.
Image

Kerekasztal beszélgetés 2.

Paulovits Márton 2016 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói Akvizíciós Igazgatóság csapatának, melyet 2017 októberétől vezet. 2011-től különböző nemzetközi tanácsadó cégeknél dolgozott. 2012-ben szerezte MSC diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakirányán. Szakmai fókuszterületei a potenciális tőzsdei kibocsátókkal kapcsolatos stratégia kidolgozása és végrehajtása, a jelöltek számára szakmai segítségnyújtás és tanácsadás, tőkepiaci ökoszisztéma építés és termékfejlesztés. Márton rendszeresen tart előadásokat szakmai fórumokon a tőkepiaci forrásbevonással, nyilvános tőkepiaci jelenléttel kapcsolatban.
Image

Kerekasztal beszélgetés 3.

A Miskolci Egyetem adjunktusa. Doktori dolgozatát a politikai beszéd és diszkurzív környezete témájában írta. 2009-ben a Miskolci Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájában irodalom- és kultúratudományok tudományágban doktori (PhD) címet szerzett. Rendszeresen publikál közéleti és politikatudományi lapokban, emellett több médium gyakori elemzője.
Image

Kerekasztal beszélgetés 4.

2015 óta szabadúszó, előtte a Republikon Intézet vezető tanácsadója hét évig. A Dumaszínház vendégfellépője, jellemzően közéleti témájú produkciók tagjaként. Elemző- és vitaműsorok ritkuló jelenlétű vendége, rendszeresen publikál a HVG és a 168 Óra oldalain. Érdeklődésének homlokterében a politikai kommunikáció és a kampánytechnikák állnak.
Image
Az esettanulmány után Elnök Úr az alábbi kérdést teszi fel az Igazságügyi Minisztériumnak:
 
"Meghallgattuk ezt a nagyon szomorú történetet: én jól ismertem Krisztián édesapját, ő egy bölcs, előrelátó ember volt. 
Mi történt volna, ha ő nem ilyen bölcs és előrelátó? Magával vitte volna a sírba a cégét is. Hogy ez ne következhessen be, ehhez törvénykezési intézkedés szükséges. Szeretnénk a Miniszter Úr figyelmébe ajánlani a gondolatainkat! Nevezetesen: ilyen esetben legyen joga törvény alapján az ügyvezetőnek és a várható örökösnek kettős aláírással a banki utaláshoz is, a cégjegyzéshez is hozzáférni. Ebben az esetben meg tudjuk akadályozni azt, hogy a cég lefagyjon, ami a teljes működésképtelenséghez vezet és egyúttal az alkalmazottaknak a szétszéledéséhez, a cég halálához vezetne. Ez ellen intézkedés szükséges. Készséggel közreműködünk ezen tervezet előkészítésében."

Image
Végzettségét tekintve, könnyűipari mérnök és minőségügyi mérnök. Mindig közel álltak hozzá a műszaki megoldások, szakterületek. 4 évig az egyik nagy GSM szolgáltató kiemelt viszonteladójánál volt SIM kártya referens 2 évet töltött minőségügyi tanácsadóként egy hazai kkv-nál 8 éven át tanúsítási vezető volt egy hazai tanúsító szervezetnél 2010-től az Óbudai Egyetem külsős óraadója, vendégelőadó a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a CertUnion Tanúsító Kft. vezetője 2018 májusától a Magyar Minőség Társaság elnöke Akiknek köszönettel tartozik: családja, és mindenki, aki hozzátett életéhez, személyiségéhez Amire büszke: a munkatársai Célja: az élet minden területén boldognak lenni, a hazai kkv-k számára értéket teremteni Mottója: minden emberi kapcsolatban egyenrangú felek vagyunk. Az eltérés, a vállalt felelősség mértékében van.
Image
17 év saját cégvezetői múlttal szervezetfejlesztőként és üzleti coachként segíti kisvállalatok vezetőit, ezt támogatja vlogja, a www.laszloborbely.coach . Színész múltjából hozott előadókészségét és márkaépítésben szerzett másfél évtizedes tapasztalatait is hasznosítja kommunikációs szakemberként és brand-stratégaként.
Image
Ruhaipari Technikum elvégzése után a Jogi Egyetemen szerzett végzettséget. Először a Belkereskedelmi Minisztérium Ruházati, majd a későbbi Centrum Áruházak központjának elődjénél a minisztérium Áruházi Igazgatóságán dolgozott, mint főelőadó. Ezt követően különböző kereskedelmi vállalatoknál felsővezetőként dolgozott. A rendszerváltás után Németországban vezettett egy céget 5 évig, majd hazatérése után alapítottam meg a Roland Divatházat fiával együtt.
Image
Gablini Gábor neve összeforrt az autókereskedelemmel. Az egykori autószerelő mára az ország egyik legismertebb autókereskedője lett, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének alelnöke. A Gablini csoport Nissan, Peugeot, Hyundai és Kia márkákat forgalmaz, valamint az Infiniti kizárólagos partnere.
Image
Borai Tamás - Interim Management Resourcing Kft.- ügyvezető partner Villamosmérnöki végzettségű, tapasztalt vezető, majd felsővezető. Gyakorlatot szerzett nagy ipari és kereskedelmi vállalatok irányításában, privatizáció utáni szervezetfejlesztésben Magyarországon és Ausztriában. Húsz éves üzletiviteli és vezetői tanácsadói pályafutás. Nyolc éve az Interim Management Resourcing Kft egyik alapító partnere.
Image
Az utóbbi több, mint két évtizedben a Primactiva Zrt. alapító tulajdonosaival dolgozik együtt felszámolás, csőd, vagyonkezelés, követeléskezelés és pénzügyi szolgáltatások területén. Az utóbbi két évben pedig a bizalmi vagyonkezelés került a tevékenysége fókuszába. Ennek érdekében bizalmi vagyonkezelés specialista diplomát szerzett a Szent István Egyetemen.
Image
Vállalkozáskutató, karriertanácsadó- és fejlesztő. Doktori disszertációjában (BMGE) elsőként alkotta meg a sikeres vállalkozói személyiség kompetenciaprofiljait. Tudományos pályafutását megelőzően ő maga is sikeres vállalkozó volt. Gyakorlatorientált szakértő, aki 22 éve küldetésének tekinti a fiatalok pályaorientációjának, vállalkozóvá válásának segítését. A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete Alapítványának elnökségi tagja.
Image
Eredetileg gépészmérnök, gazdasági mérnök. 1990 óta vállalkozó, több saját, családi céget alapított. Mindegyiknek fő profilja az integrált vállalatirányítási rendszer fejlesztése, testre szabása, illetve az ehhez kapcsolódó tanácsadás. A BMS és jogelőd rendszereinek a bevezetése az elmúlt 28 év alatt közel száz ügyfélnél történt meg.
Image
Erzsébet több mint 30 év gazdasági vezetői, tanácsadói és vállalkozói tapasztalatát több ágazatban, kisebb és nagyobb vállalkozásoknál, valamint saját családi vállalkozásában szerezte. Közgazdász, adószakértő, mérlegképes könyvelő, mediátor, coach és energiamenedzser képesítéseit ötvözve egy vállalkozást egyszerre lát egészben és részleteiben. Tanácsadóként segíti a vállalkozások tulajdonosait, vezetőit, olyan vállalkozás építésében, amely jövedelmező, akár generációkon át szolgálja őket és családjukat.
Image
25 éves aktív hivatásos tiszti és köztisztviselői szolgálati viszony befejezése után a sikerszférában, pénzügyi-gazdasági területen helyezkedett el. Alapítója és résztulajdonosa egy 19 éves múlttal meghatározó piaci forgalommal rendelkező magyar tulajdonú cégcsoportnak.  Szakterületei: privát és vállalati tőkefelépítés, portfóliók összeállítása, vállalati hatékonyság és eredményjavítás, perszonális- profitábilis járulék és egyéb tehermentes bérenkívüli juttatások összeállítása. Területek, amelyekben segíteni tud: igényfelmérés, gazdasági- pénzügyi és pénzintézeti előnyök kiválasztása, elemzése, az optimális megoldás kiközvetítése a magánszektor és a vállalati szfére részére.
Image
Szabadúszó interim menedzser és GDPR szakértő. Szakterülete az operatív- és változásmenedzsment.
Image
Reklámmegoldás Kft.- tulajdonos
Image
Lakatosné Lukács Zsuzsanna. Szakmai pályafutása a kezdetektől összekapcsolódik a kis- és középvállalkozói szektorral, szívügye a szektor versenyképességének javítása, hatékonyságának növelése. Vállalkozásfejlesztési tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Karán végezte. A SEED Alapítvány előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályán több pozícióban, legutóbb főosztályvezető-helyettesként működött közre a 2014-2020 közötti évek kkv-fejlesztéspolitikája súlypontjainak meghatározásában, amelynek fontos elemét képezik a kkv-k hatékonyságát, rugalmasságát elősegítő, vállalkozói ismereteket és tudástranszfert biztosító intézkedések.
Danics Ágnes. Az elmúlt 11 évben részt vett mind hazai mind uniós támogatásból megvalósuló programok lebonyolításában támogatói oldalról a pályázatok döntés-előkészítésnek végrehajtásában, illetve a megvalósító oldaláról az Eötvös József Program, illetve az Ifjúsági garancia projektben az országos mentorhálózat, szakmai és hálózati szintű koordinálásban. Andragógus-mvta tanulmányait a Szent István Egyetemen végezte, majd ezt követően a mediátori, illetve az ICF által akkreditált coach képzésen vett részt. Az idén kapta meg az ICF-től a nemzetközi ACC minősítő engedélyt.
Image
Image
Fehér Krisztián közel 2 évtizedig a marketing-kommunikáció ügynökségi és megbízói oldalán dolgozott, főként nemzetközi ügyfeleken a Y&R, Saatchi&Saatchi, Euro RSCG színeiben, multilingual contact center projekteket hozott tető alá a Photel/Teleperformance, majd a CloudAgents csapatában. Később az egykori MALÉV nemzetközi marketingjét vezette, majd a Provident marketingvezetője volt. A Netfone Telecom mobilszolgáltató MOBILháló partnerhálózat vezetőjeként 5 éve a távközlési piac aktív szereplője.
Image

Keresés